Flamand saláta
2008.04.30. 01:10
Hozzávalók:
50 dkg vöröskáposzta, 20 dkg zeller, 20 dkg alma, 2 db metélőhagyma, 1 pohár kefír, 1 db citrom, ízlés szerint ecet, só, bors.
Elkészítése:
A vöröskáposztát vékonyra vágjuk, vagy legyaluljuk, sózzuk, majd kb. 2 órát állni hagyjuk.
A zellert lereszeljük, a káposztához keverjük és borssal ízesítjük. Ecetes vizet forralunk, forrón leöntjük vele az összekevert salátát. Lefedjük, lehűtjük, majd hűtőszekrényben az ízeket jól összeérleljük.
Az almát tisztítva vékony szeletekre vágjuk, citromlét csepegtetve rá a lehűtött salátához keverjük. Kefirrel leöntve, metélőhagymával meghintve tálaljuk.
1 adag: 129 kcal
|