Epertorta tejszínhabbal
2008.04.30. 01:31
Hozzávalók:
Félkész tortakarika, vagy 6 tojásból, 12 dkg lisztből és 12 dkg cukorból a szokásos módon piskótatortát sütünk és jól kihűtjük, 80 dkg eper, fél dl málnaszörp, fél dl gyümölcslikör, 4 dl előhűtött tejszín, 5 dkg porcukor.
Elkészítése:
Az eperből a nagyobb szeműeket és lágyabbakat szőrszitán átpasszírozzuk (kb. 20-25 dkg-ot) és a málnaszörpöt és gyümöcslikört hozzáadva ezzel a piskótalapot megöntözzük úgy, hogy jó lédús legyen, de azért ne ázzon el túlságosan, tartása legyen.
Ezután a szép nagy eperszemekből 10-12 db-ot visszahagyunk, a többit pedig feldarabolva egyenletesen szétrakjuk a torta tetején úgy, hogy mindenütt befedje és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
Ezután az előhűtött tejszint habbá verjük és a porcukrot elkeverjük benne.
Zsírpapírból tölcsért készítünk, ebbe beletesszük a hab 1/3-ad részét, a többivel pedig bevonjuk a torta felületét úgy, hogy felül ellepje az epret és a torta oldala is szép fehér legyen a habtól. Tetejét elsimítjuk és késsel megjelöljük a tortaszeletek helyét. Ennek megfelelően a megmaradt habbal lesrpiccelve diszítjük, minden szelet tortára 1-1 szép eperszemet téve. Jól lehűtve, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel és így adjuk asztalra.
|