Korpapogácsa
2008.04.30. 01:53
Hozzávalók 4 személyre:
8 dkg korpa, 8 dkg búzaliszt, 4 dkg reszelt sajt, 8 dkg margarin, 15 dkg tehéntúró, só, bors, tojásfehérje, élesztő, tejföl, tej.
Elkészítése:
Az élesztőből langyos tejjel kovászt készítünk. Amikor megkelt, adjuk hozzá a korpát, a búzalisztet, tejfölt, margarint, borsot, sót, tojásfehérjét, morzsoljuk bele a túrót. A masszát jól összedolgozzuk, esetleg langyos tejjel higítjuk, egy órán át pihentetjük, majd kinyújtjuk, három rétre hajtjuk és kiszaggatjuk.
A pogácsák tetejét langyos tejjel megkenjük és sovány reszelt sajtot szórunk rá Előmelegített sütőben sütjük.
1 db kb. 8 dkg 180 kcal
|