Töltött cukkini
2008.04.30. 02:02
Hozzávalók:
2 db cukkini, 15 dkg szójagranulátum, 4 evőkanál lecsó, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 csomag kapor, 2 dl kefir, pirospaprika, só, borsikafű.
Elkészítése:
A szójagranulátumot 20-25 percre bő vízbe beáztatjuk. A jól megmosott cukkinit hosszában kettévágjuk. A közepét kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy a maradék ne legyen túl vékony. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lecsót, a kicsavart szóját. Fűszerezzük és kis lángon puhára főzzük. Ha kész, beletöltjük a cukkinibe, tetejét meglocsoljuk a kapros kefirrel és tepsiben 25 percig, majd fedő nélkül 5-8 percig sütjük.
1 adag: 328 kcal
|