Gyümölcsös tejszínhabos piskóta
2008.04.30. 02:14
Hozzávalók:
Személyenként 3 db babapiskótát, vagy annak megfelelő piskótaszelet, 2-3 cent cseresznyepálinka, vagy gyümölcslikör, 1 dl cukrozott tejszínhab, 10 dkg eper, vagy cseresznye, meggy, őszi-vagy sárgabarackkompót, vágott dió, vagy mandula, esetleg reszelt csokoládé a meggyes piskótára.
Elkészítése:
Személyenként 3 db piskótát üvegtálkára tesszük. Meglocsoljuk cseresznyepálinkával, vagy gyümölcslikörrel, elosztjuk adagonként a tejszínhabot, úgy, hogy a piskótát befedje. Erre tetszés szerinti gyümölcsöt teszünk, személyenként 10 dkg jól megmosott és lecsurgatott gyümölcsöt, majd hűtőszekrénybe tesszük és hidegen adjuk asztalra.
Gyermekeknek, vagy betegeknek szeszes ital helyett kompótlével csepegtetjük meg a piskótát. Ízlés szerint, vagy a gyümölcstől függően tálaláskor tetejét gorombára vágott dióval , vagy mandulával szórjuk meg.
|