Meggyes palacsinta
2008.04.30. 10:14
Hozzávalók: 10 db palacsinta, 8 dkg gorombára vágott dió, 8 dkg kristálycukor, 3 dkg kakaó, 1/1 dl rum, 30 dkg meggykompót, 3 tojás, 5 dkg porcukor, vaniliás porcukor szóráshoz.
Elkészítése:
10 db palacsintát sütünk a szokásos módon, ha kihűlt, metéltre vágjuk és megszórjuk dióval. 8 dkg kristálycukorral, 1 dkg kakaóval összekeverjük és meglocsoljuk 1/2 dl rummal. Ekkor egy megfelelő nagyságú tűzálló tálat vagy egy kisebb zománcozott sütőtepsit vajjal megkenünk és szétterítjük rajta a palacsintát. Erre 30 dkg kimagozott, jól lecsurgatott meggykompótot terítünk szét és meghintjük porcukorral. Most a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverünk 5 dkg porcukrot és 2 dkg kakaót és ezzel bevonjuk a meggyes palacsintát.
A tetejét egy késsel elsimítjuk és megrácsozzuk, majd középmeleg sütőben - éppen csak hogy a habmassza átmelegedjen és kissé megpiruljon rajta - 5-6 percig sütjük. Frissen, forrón, vaniliás porcukorral megszórva tálaljuk fel.
|