Szőlős palacsinta
2008.04.30. 10:19
Hozzávalók:
8 db palacsinta, 30 dkg édes szőlő, 9 dkg porcukor, 5 dkg mandula, fél citrom leve, vaj a kenéshez, 2 db tojás, 4 dkg liszt.
Elkészítése:
8 db palacsintát sütünk. Elosztjuk rajtuk a 30 dkg jól megmosott és lecsurgatott szemű édes szőlőt. Megszórjuk 5 dkg porcukorral és az 5 dkg gorombára vágott mandulával, megcsepegtetjük fél citrom levével és felcsavarjuk. Megvajazott, tűzálló tálba, vagy kisebb zománcozott tepsibe rakjuk szorosa egymás mellé és 2 db tojásból készült piskótamasszával bevonva sütjük meg.
Piskótamassza: 2 tojásból 4 dkg porcukorral és 4 dkg liszttel a szokott módon piskótamasszát készítünk.
|