Palacsintába csavart banán meggyújtva
2008.04.30. 10:27
Hozzávalók:
8 db palacsinta, 4 db banán, 5 dkg porcukor, 1 egész narancs leve, 1/2 dl rum vagy cseresznyepálinka, vaj kenéshez.
Elkészítése:
8 db palacsintát sütünk a szokásos módon. Közben a szép nagy banánokat megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. Egy megvajazott, zománcozott serpenyőben egymás mellé rakjuk őket, megszórjuk 5 dkg porcukorral és 1 egész narancs levét tesszük rá megszűrve. Megcsepegtetjük egy gyűszűnyi rummal és fedővel befedve, mérsékelt tüzön 3-4 percig pároljuk, közben megfordítva, hogy egyenletesen puhuljon meg. A tűzről levéve minden fél banánt 1-1 palacsintába teszünk, megöntözzük a levével és becsavarva a palacsintákba, szorosan egymás mellé megvajazott tűzálló tálba rakjuk. Ezután 2-3 percre középmeleg sütőbe tesszük, hogy átmelegedjen. Közben fél dl rumot vag cseresznyepálinkát meglangyosítunk és a sütőből kivett palacsintákat ezzel leöntjük, meggyújtjuk és lobogó lánggal égve adjuk asztalra.
|