Felfújt zellerrel
2008.04.30. 18:43
Hozzávalók:
10 dkg graham liszt, 75 g zeller, 25 g vaj, 0,5 l tej, 1 db tojás, 15 g búzacsira, 20 g reszelt sajt, kevés só.
Diétának megfelelő fűszer: reszelt szerecsendió, 2 g szárított élesztő.
Elkészítés:
Az apró kockára vágott zellert kevés vajban pároljuk, szükség esetén kevés vizet adunk hozzá. Ha puha a zeller, tejjel és liszttel felfőzzük.
Kihűlés után a tojássárgáját, élesztőt, fűszereket és búzacsirát hozzákeverjük, majd utoljára a tojásfehérje felvert habját. Vajjal kikent, grahamliszttel megszórt formában 40-45 percig vízgőzben, sütőben sütjük. Tálaláskor a felfújt tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
|