Májpuding Paradicsommártással
2008.04.30. 18:50
Hozzávalók:
10 dkg sertés vagy csirkemáj, 1 dkg zsemlemorzsa, 15 g graham kenyér, 5 g búzacsira, 2 db tojás, 4 g szárított élesztő, 5 g olaj, kevés só, vágott zöldpetrezselyem.
Paradicsommártáshoz: 1 dkg Ráma margarin, 1 evőkanál liszt, l dl paradicsom ivólé, csipet só, csipet cukor.
Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott májat, a beáztatott és víztől kinyomott kenyérrel együtt, húsdarálón finomra daráljuk. Zsemlemorzsával, búzacsirával, a 2 tojássárgájával, élesztővel és a fűszerekkel gondosan összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 tojásfehérje felvert habját, majd olajjal kikent és morzsával beszórt pudingformába téve fél órán át vízgőzben pároljuk.
Paradicsommártással tálaljuk.
Paradicsommártás elkészítése:
A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, feleresztjük a paradicsom ivólével. Jól kiforraljuk, majd sóval, cukorral - cukorbetegeknél sacharinnal - ízessítjük.
|