Búzapép gyümölccsel
2008.04.30. 23:27
Hozzávalók:
4 g graham liszt, 10 ml vízben áztatva, 15 g búzacsira, 30 ml tej, 25 g aprított aszalt szilva, 20 g méz,25 g alma vagdalva, 5 ml gyümölcslé, 10 db dióbél goombára vágva, 10 ml citromlé, 5 g szárított élesztő, 2 g vaj, 1 db tojás, 2 g graham liszt.
Elkészítés:
A graham lisztet 2 órával a felhasználás előtt vízbe beáztatjuk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját, az adalék anyagokkal lazán összekeverjük. Majd az élesztőt és a búzacsirát adjuk hozzá, végül lazán hozzákeverjük a habbá felvert tojásfehérjét. Vajjal kikenc és a graham liszttel megszórt pudingformába tesszük, vízgőzben lefedve 20 percig pároljuk.
A formábó a tálalóedényre kiborítva melegen szolgáljuk fel.
|