Diós pite
2008.04.30. 23:43
Hozzávalók:
16 dkg finomliszt, 16 dkg búzacsira, 2 db tojássárgája, 10 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 1/2 citrom leve, 10 dkg málnalekvár.
Töltelék:
6 db tojássárgája és a tésztához 2 db tojás felvert habja, 20 dkg porcukor, 25 dkg darált dió, 1 teáskanál rum, 1 cs vaniliás cukor.
Elkészítés:
A lisztet, búzacsirát, 2 tojássárgáját, cukrot, vajat, citromlevet gyorsan összegyúrjuk, majd a tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtva, sütőlapra helyezve, villával megszurkálva félig megsütjük, majd egyenletesen megkenjük a málnalekvárral. A tetején egyenletesen elkenjük az összeállított diótölteléket. A visszamaradt tésztából vékony sodort rácsokat teszünk a tetejére, megkenjük tojásfehérjével, majd közepes hőmérsékletű sütőben 20-25 percig sütjük.
|