Piskótatészta
2008.04.30. 23:49
Hozzávalók: 3 dkg finomliszt, 3 dkg búzacsira, 5 dkg cukor (por), 3 db egész tojás, 1/2 citrom héja és leve.
Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral, reszelt citromhéjjal és citromlével habosra keverjük, majd lazán hozzákeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját és végül fakanállal lazán beleforgatjuk a búzacsirával összekevert finomlisztet.
Tortakarikába, vagy nem túl vékony papírra téve, egyenletesen elkenve (egy ujjnyi vastag) közepes hőmérsékletű sütőben 20-25 percig készre sütjük. Ha kihűlt, gyengén lisztezett deszkára borítjuk, a paprrt egyik oldalon megfogva, vigyázva lehúzzuk róla. Kettévágva, valamilyen gyümölcsízzel megtölthetjük.
De a lapot vékonyan megkenve barackízzel, majd szorosan felgöngyölve, piskóta tekercset is készíthatünk belőle.
|