Friss epres-málnás palacsinta
2008.05.01. 23:29
Hozzávalók:
8 db palacsinta, 20 dkg megtisztított eper, 20 dkg málna, fél dl meggylikör, kevés vaj kenéshez, porcukor ízlés szerint, vaniliás porcukor megszóráshoz. Tejszínhab is adható hozzá.
Elkészítés:
A palacsintákat kiterítjük, az epret és málnát felaprítjuk, egyenletesen elosztjuk a palacsintákba. Ízlés szerint porcukorral megszórjuk, meggylikörrel meglocsolva négyfelé hajtjuk és megvajazott tűzálló tálon 4-5 percig középmeleg sütőbe tesszük, csak éppen, hogy a gyümölcs megmelegedjen benne.
Frissen, forrón tálaljuk, vaniliás porcukorral megszórva a palacsintákat. Ízlés szerint jól lehűtött, cukrozott tejszínhabot adunk mellé az asztalra külön tálkában.
|