Meleg cseresznyés sütemény
2008.05.01. 23:42
Hozzávalók:
1/2 kg nagyszemű, kemény húsú cseresznye, 8 dkg gorombára vágott dió, 1/2 rum, 12 dkg liszt, 2 dl hideg tej, csipetnyi törött fahéj, 3 tojás, szóráshoz vaniliás porcukor, 1/2 citromlé, 12 dkg porcukor.
Elkészítés:
A cseresznyét kimagozzuk, megvajazott, zománcozott sütőtepsiben terítjük szét úgy, hogy mindenütt legyen cseresznye benne. Megszórjuk dióval.
Egy tálkába kimérjük a porcukrot, hozátesszük a tojássárgákat és a lisztet a tejjel úgy, hogy egy sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát nyerjünk belőle. Egy csipetnyi törött fahéjjal ízesítjük, majd belekeverjük habverővel a tojások felvert habját. Ezt a tésztát egyenletesen elsimítjuk a cseresznyén és előmelegített sütőben középmeleg hőmérsékleten kb. 8-10 percig sütjük.
Azonnal, melegen tálaljuk megszórva a tetejét vaniliás porcukorral. Ízlés szerint a cseresznyét sütés előtt 1/2 citromléval megcsepegtetjük.
|