Málnakrém tejszínhabból
2008.05.02. 23:58
Hozzávalók: 15 dkg málna, 1/2 l tejszín, 10 dkg porcukor.
Ez a krém ugyanígy készülhet friss eperből,vagy ribizliből. Télen mirelit gyümölcsből készíthetjük ugyanígy.
Elkészítése:
A málnát jól megmossuk, szitán jól lecsepegtetjük és átpasszírozzuk Most a tejszínből habot verünk és a porcukort elkeverjük benne. Ebből egy keveset visszahagyunk diszítésre, a többihez habverővel való keverés mellett hozzáadagoljuk a málnalevet és egyenletesen talpas poharakba osztjuk el úgy, hogy 3/4 részig teljen meg a pohár. Erre jól megmosott és lecsepegtetett málnát rakunk úgy, hogy megteljék a pohár és porcukorral szórjuk meg. A tetejét a megmaradt tejszínhabbal és néhány szem málnával diszítjük és hűtőszekrényben megdermesszük.
Tálaláskor babapiskótát, vagy üres piskótaszeleteket adunk hozzá.
|