Gyümölcskrém - krémsajttal
2008.05.03. 00:09
Hozzávalók:
20 dkg krémsajt, 10 dkg porcukor, 2 db tojás, fél dl gyümülcslikör, 3 dl tejszín, babapiskóta, vagy sima piskótaszelet.
Ezt a krémfélét sokféle gyümölccsel készíthetjük. Eper helyett málnával, vagy ribizlivel - úgyanúgy mint eperrel. De lehet a krémet rétegesen lerakni és diszíteni konzerv ananásszal, friss narancsszeletekkel, ehhez egy kis reszelt narancshéját és ízlés szerint egy kevés rumban áztatott mazsolát is keverhetünk, likör helyet ezt a rumot használva föl hozzá. De elkészíthető nyáron friss cseresznyéből, vagy meggyből főtt kompóttal lerakva, úgyszintén sárga- vagy őszibarackból is.
Elkészítése:
20 dkg krémsajtot porcelán, vagy zománcozott keverőtálba teszünk. Hozzátesszük a porcukrot, 2 db tojássárgát és a fél dl gyümöcslikört (ez ízlés szerint lehet meggy, császárkörte stb.).
Habverővel simára keverjük, majd folyamatosan hozzáadagolunk 2 dl habbá vert tejszínt, amelybe 5 dkg porcukrot keverünk el.
1/3 részét talpas poharakba osztjuk el és erre jól megmosott és lecsurgatott epret rakunk. Kissé megcukrozzuk és rátesszük egyenletesen a második rész krémet, erre ismét cukrozott eperszemeket rakunk. A harmadik rész krémmel teletöltjük a poharakat és tetejét 1 dl tejszínből vert cukrozott habbal és eperszemekkel diszítjük.
Hűtőszekrényben megdermesztjük és babapiskótával, vagy sima piskótaszelettel tálaljuk.
|