Málnás túrókrém
2008.05.03. 00:21
Hozzávalók:
30 dkg málna, 25 dkg édes, lédús tehéntúró, 2 dl tejszínhab, 5 dkg vaniliás cukor, 5 dkg porcukor, piskótaselet.
Ez a krém málna helyett eperrel, vagy ribizlivel is készíthető azonos módon ugyanolyan mennyiségű gyümölcsből. Csinálhatjuk nyáron egés kevés cukorszirupban főtt cseresznyével, vagy meggyel is. Jól lehűtve és kimagozva és rétegesen lerakva a gyümölccsel a túrókrémet.
Elkészítés:
A málnát jól megmosva szitán jól lecsepegtetjük. Közben a tehéntúrót burgonyanyomón áttörjük, egy porcelán, agy zománcozott tálat használva. Ezután a tejszínhabbal elkeverjük a vaniliás porcukrot és ezt habverővel simára keverjük a túróval. A felét talpas poharakba osztjuk el. Erre elosztjuk a málnát ( egy keveset visszahagyunk a diszítéshez), megszórjuk a porcukorral és elosztjuk rajta egyenletesen a túrókrém másik részét is.
Elsimítjuk rajta és tetejét egy dl tejszínből felvert kissé megcukrozott habbal és a visszamaradt málnával diszítjük.
Hűtőszekrénybe tesszük és jéghidegen tálaljuk, piskótaszeletet adva hozzá.
|