Narancsos túrókrém
2008.05.03. 18:42
Hozzávalók:
25 dkg édes, lédús tehéntúró, narancs, citromhéj, 2 narancs, 1 citrom, 3 dl tejszín, 8 dkg porcukor, piskóta, rum ízlés szerint.
A túrókrém ananászkonzervvel is készíthető, vagy ízlés szerint vegyes gyümölcsökkel, illetve gyümölcsbefőttekkel, ízlés vagy idény szerint változtatva hozzá a gyümölcsféléket.
Elkészítés:
A lédús tehéntúrót burgonyanyomón átpasszírozzuk. Belereszelünk egy kevés narancs és citromhéjat és hozzákeverjük egy narancs megszűrt levét és egy kis citromlevet. Most a tejszínt habbá verjük és beletesszük a porcukrot, majd 1/3 részét meghagyva diszítéshez, a felét elosztjuk talpas poharakba, erre meghámozott és kisebb szeletkékre vágott narancsot rakun, megszórjuk porcukorral (egy-két csepp rummal is meglocsolhatjuk) és egyenletesen elosztjuk rajta a többi túrókrémet. Tetejét a visszahagyott tejszínhabbal diszítjük, kirakjuk narancsszeletkékkel és hűtőszekrényben dermesztjük meg. Jéghidegen, piskótával tálaljuk.
|