Almakrém joghurtból
2008.05.03. 18:48
Hozzávalók: 4 db szép nagy alma, 10 dkg vaniliás porcukor, reszelt citromhéj, 2 kis üveg joghurt, 8-10 dkg gorombára vágott dió, citromlé, babapiskóta, vagy ostya, vagy sima piskótaszelet, cukrozott tejszínhab, néhány szem cseresznye diszítéshez.
Elkészítése:
Az almák magját-magházát kivágjuk, elvátolítjuk róla és az egész külső felületét citrommal bedörzsöljük. Ezután finom reszelőn (üvegreszelő a legjobb hozzá), porcelán, vagy zománcozott tálba reszeljük le. Megszórjuk vaniliás porcukorral és egy kevés reszelt citromhéjával. Hozzátesszük a joghurtot és az egészet hűtőszekrényben megdermesszük. Tetejét tálaláskor megszórjuk dióval és mindegyikre egy-egy kevés citromlevet csavarva babapiskótával, ostyával, sima piskótaszelettel tálaljuk. Ízlés szerint tetejét tejszínhabbal és néhány szem cseresznyével diszíthetjük.
|