Mandulakrém eperrel
2008.05.03. 19:35
Hozzávalók: 12 dkg darált mandula, 4 db tojás, 15 dkg cukor, másfél dl badacsonyi bor, 50 dkg eper, porcukor szóráshoz, fél dl gyümölcslikör, 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, babapiskóta, vagy sima piskóta.
Készíthetjük friss málnával is eper helyett.
A darált mandulát keverőtálba tesszük. Hozzáteszünk 4 db tojássárgát, 15 dkg kristálycukrot, másfél dl badacsonyi bort, gőz felett, habverővel való állandó keveréssel habosra verjük, míg könnyű, sűrű, borhabszerű lesz. Ekkor levesszük a gőzről és hideg vízbe állítva állandó keverés mellett lehűtjük. Most egyenletesen elosztjuk talpas poharakba, vagy kisebb öblös kompótostáslákba és 50 dkg megtisztított, jól megmosott és lecsurgatott epret rakunk szét rajta. Ezt megszórjuk porcukorral és fél dl gyümölcslikörrel csepegtetjük meg. Hűtőszekrénybe tesszük egy órára. Közben 2 dl tejszínből habot verünk, ebben a porcukrot elkeverjük és ezzel diszítjük a krémet, egy-egy szem epret téve reá. Babapiskótát vagy sima piskótát adunk hozzá.
|