Citrancs (grapefruit) krémsajttal
2008.05.03. 19:49
Hozzávalók: 2 db nagy citrancs, 25 dkg krémsajt, 20 dkg porcukor, 4 dl tejszínhab, fél citrom megszűrt leve, 20 dkg mirelit gyümölcs, ostya, vagy üres piskóta.
Készíthetjk citrancs helyett töltött narancsot is azonos mennyiségű anyagból.
2 db szép nagy citrancsot kettévágunk és az aljából egy kicsit levágunk, hogy a fél gyümölcsök megálljanak. Most egy éle késsel a gyümölcsöt kivágjuk és egyenletes kisebb szeletkékre vágjuk. Ezután porcelán vagy zománcozott keverőtálba teszünk 25 dkg krémsajtot, hozzátesszünk 15 dkg porcukrot, 2 dl tejszínhabot, fél citrom megszűrt levét és habverővel simára keverjük. Végül hozzátesszük a szeletekre vágott gyümölcsöt, a citrancs levét ezzel is elkeverjük és betöltjük vele a négy fél gyümölcs héját. Ha kissé sűrű lenne, még egy citrancs megszűrt levét hozzácsavarjuk. Ezután egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor cukrozott tejszínhabbal és mirelit eperrel, vagy málnával diszítjük a tetejét. Ehhez 2 dl tejszínhab, 5 dkg porcukor és 20 dkg mirelit gyümölcs elég. Ostyát, vagy üres piskótát adunk mellé.
|