Gesztenyés csokoládés hideg rizs
2008.05.03. 19:56
Hozzávalók: 4 dl tej, 10 dkg rizs, 5 dkg cukor csipenyi vanilia, 1 dl rum, 3-4 dkg mazsola, 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 3 szelet csokoládé, 30 dkg gesztenyemassza, porcukor a gesztenyéhez ízlés szerint.
A tejben a rizsből 5 dkg cukorral és csipetnyi vaniliarúddal tejberizst főzünk a szokásos módon. Közben fél dl rumba 3-4 dkg mazsolát beáztatunk, ha a rizs kihűlt, a mazsolát rummal együtt hozzákeverjük és elosztjuk talpas poharakba úgy, hogy csak félig töltse meg. Ezután 30 dkg gesztenyepürébe egy kis rumot és vaniliás porcukrot keverünk és burgonyanyomón átnyomva, teljesen betöltjük vele a poharakat. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd 2 dl tejszínt habbá verünk 5 dkg porcukorral elkeverve. Ezzel diszítjük a gesztenyés krémeket. Tálaláskor finom reszelővel 3 szelet csokoládét reszelünk a tetejére és így adjuk az asztalra.
|