Egreskrém
2008.05.03. 20:07
Hozzávalók:
30 dkg egres, 10 dkg cukor, kevés víz, csipetnyi fahéj, szegfűszeg, citromlé, 2 dl tej, 2 dkg krémpor, 2 tojás, 10 dkg porcukor, egész citrom leve, 2 dl tejszín.
Az egrest megtisztítjuk és 5 dkg cukorral, kevés vízben megfőzzük, egy csipetnyi fahéjjal, szegfűszeggel és citromlével ízesítjük.
Közben 2 dl tejet 2 dkg krémporral habverővel keverve felforralunk, majd kihűtjük.
Ha az egres megfőtt, habverővel belekeverjük az 5 dkg cukorral összekevert két tojássárgáját, levesszük a tűzről és lehűtjük. Majd összekeverjük a krémporral. Végül hozzákeverjük a két tojásfehérje felvert habját, amelyet előzőleg 5 dkg porcukorral keverünk el. Egy egész citrom levét csavarjuk bele, ezzel is elkeverjük és talpas poharakba elosztva egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor tetejét megcukrozott tejszínhabbal diszítjük, ehhez 2 dl tejszínhab elég 5 dkg cukorral elkeverve.
|