Palacsinta (4 db)
2008.05.03. 23:25
Hozzávalók:
2 dkg liszt, 1 dkg búzakorpa, 1/2 dl tej, vagy szódavíz, 1 db tojás, 2 mokkáskanálnyi olaj, csipet só.
Töltelék:
5 dkg sárgabarack íz, 5 g búzakorpa
túrótöltelék: 10 dkg félzsíros tehéntúró, 1,5 dkg porcukor, vagy mesterséges édesítőszer, 1 db tojás, 1/4 db citrom reszelt héja, 1 dkg mazsola, 5 g búzakorpa.
Diótöltelék:
3 dkg darált dió, 1,5 dkg búzakorpa, 1/2 dl tej, 1,5 dkg porcukor, 1 dkg mazsola, 1/4 citrom reszelt héja.
Elkészítés:
A lisztből, tojásból, búzakorpából tejjel, vagy szódavízzel palacsintatésztát készítünk. Teflonban, vagy palacsintasütőben kisütve, a korpával elkevert baracklekvárral megtöltve felcsavarjuk és azonnal tálalható. Hidegen is finom.
Túrós palacsinta:
A tehéntút habosra keverjük a tojássárgájával, cukorral, citromhéjjal és az apróra vágott mazsolával. Hozzáadunk búzakorpát és óvatosan lazítjuk a keményre felvert tojáshabbal. Azonnal fogyasztható, a palacsintán kívül tölthetünk vele: zsemlét, túróslepény. Zsemle esetében, a tejben áztatott zsemlebelet belekeverve, tejjel jól meglocsolva sütjük pirosra.
Diótöltelékes palacsinta:
A porcukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával összekevert darált diót tejjel leforrázzuk, majd hozzáadjuk az étkezési búzakorpát. Palacsintába töltjük.
|