Töltött karalábé
2008.05.03. 23:32
Hozzávalók: hortobágyi hústöltelék, 2 db karalábé, 1 g só, 50 g tejföl, 10 g Ráma margarin
Elkészítés:
A karalábét megtisztítjuk, az alját laposra vágjuk, hogy megálljon. A tetejét a 3/4 részénél levágjuk és karalábékifúróval kivájjuk a közepét annyira, hogy a karalábénak kb. fél cm vastag fala maradjon. A levágott alját és a kivájt darabokat metéltre vágjuk. Gyenge sós vízben a karalábékat és a metéltet puhára főzzük, ha megfőtt, leszűrjük.
Egyszemélyes, maragrinnal kikent tűzálló tálba helyezzük a két megfőtt karalábét, megtöltjük a hortobágyi hústöltelékkel és kalapnak rátesszük a karalábé levágott felső részét.
Közben a tejfölt kevés sóval a főtt apró karalábémetélttel elkeveerjük és a két töltött karalábé tetejére öntjük.
Középhőmérsékletű sütőben 10-15 percig összepároljuk. Melegen tálaljuk.
|