Narancssaláta - rumos mazsolával
2008.05.06. 09:56
Hozzávalók: 1/2 kg narancs, 2 db narancs leve, 2 db borízű alma, 1 citrom, 8 dkg mazsolaszőlő, 1/2 dl rum, porcukor szóráshoz, csipenyi narancshéj, 2 dkg vágott mandula.
Elkészítése:
A narancsot meghámozzuk és vékony karikára vágjuk, 2 db borízű almát meghámozunk, magját-magházát kivágjuk és eltávolítjuk és az almát citrommal bedörzsöljük. Közben a mazsolát egy tálra tesszük és egy narancs megszűrt levével és 1/2 dl rummal beáztatjuk. Most egy megfelelő nagyságú üveg, vagy porcelán tálon a narancs- és almaszeletkéket váltakozva ízlésesen elhelyezzük, megszórjuk a porcukorral és egy csipetnyi narancshéjat reszelünk reá. Rácsavarunk egy fél citromlevet és egy egész narancs megszűrt levét és ha jól áztatott a mazsolaszőlő, akkor ezt is elosztjuk rajta, a rumos áztatólevet szintén, végül megszórjuk a vágott mandulával.
Egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
|