Ananász -, banán-, narancssaláta
2008.05.08. 16:46
Hozzávalók:
20 dkg ananászkonzerv, 3 banán, 3 narancs, 1 citrom, porcukor szóráshoz ízlés szerint, 1/2 dl rum.
Elkészítése:
Az ananászkonzervet kisebb szeletkékre vágva porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük, 3 db banánt megtisztítunk és vékony szeletekre vágva hozzátesszük. 2 db narancsot meghámozunk és cikkekre szedve feldaraboljuk, hozzátesszük a többi gyümölcshöz. Most óvatosan összekeverjük, egy megfelelő nagyságú üveg, vagy porcelán tálon szétterítjük és vékonyan megszórjuk porcukorral, megöntözzük 1 dl ananász-kompótlével, 1 db narancs megszűrt levével és 1/2 citrom levével, végül 1/2 dl rummal. Hűtőszekrénybe tesszük - legalább tálalás előtt 1 órára.
|