Narancssaláta - eperrel
2008.05.09. 12:27
Hozzávalók: 4 narancs, 30 dkg mirelit eper, porcukor szóráshoz, 1 dl narancs, vagy vanilia ikör, 1 citrom, 10 dkg kristálycukor, 2-3 dkg gorombára vágott mandula.
Ugyanezt készíthetjük mirelit málnával is.
Elkészítése:
A narancsokat meghámozzuk és keresztbe vágva vékony karikára szeleteljük, majd ízlésesen, megfelelő nagyságú porcelán tálkára rakjuk szét. Hűtőszekrénybe tesszük. Most a cukorból másfél dl vízzel cukorszirupot főzünk és kihűtjük, majd hozzáadjuk egy egész citrom levét és egy egész narancs levét és egy kevés narancshéjat reszelünk bele finom tormareszelőn. Ezzel meglocsoljuk a naranccsal időközben összekevert epres gyümölcsöt, egyenletesen elosztva rajtuk, végül az egészet megcsepegtetjük 1 dl vanilia, vagy narancslikörrel.
Ekkor a salátát néhány szem eperrrel diszítjük, egy órára hűtőszekrénybe tesszük tálalásig, majd megszórjuk mandulával.
|