Gyümölcssaláta borral
2008.05.09. 12:32
Hozzávalók: 1 kg sárgadinnye, 2 db körte, 10 dkg porcukor, 1 egész citrom leve, fél dl konyak, pár szem mirelit eper, vagy málna, édeskés fehér bor elfedésig, üres piskótaszelet.
Elkészítése:
A dinnyét meghámozzuk, magjait és magházát kivágva eltávolítjuk és a dinnyét kisebb szeletkékre vágva keverőtálba tesszük. A körtéket meghámozzuk, magját-magházát kivágjuk, a gyümölcsöt citrommal bedörzsöljük, majd kisebb, vékony szeletkékre vágjuk és azt is hozzátesszük a dinnyéhez. Most az egészet megszórjuk a porcukorral és hozzáadjuk a citrom levét megszűrve, végül meglocsoljuk a konyakkal, óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze és kisebb öblös üveg tálkákba, vagy talpas poharakba egyenletesen elosztjuk. Mindegyik tetejére néhány szem mirelit epret, vagy málnát teszük és annyi bort öntünk reá, hogy a gyümölcsöket ellepje.
Hűtőszekrénybe tesszük egy órára tálalás előtt. Üres piskótaszeletet adunk hozzá.
|