Narancssaláta
2008.05.09. 12:38
Hozzávalók: 4 db narancs, 10 dkg kristálycukor, kevés víz, 1 citrom leve leszűrve, 1 narancs leve leszűrve, kevés narancshéj, 1 dl narancs- vagy vanilia likör, pár szem cseresznyekompót, 2-3 dkg gorombára vágott mandula.
Elkészítése:
A narancsokat meghámozzuk és keresztbe vágva vékony karikákra szeleteljük, majd ízlésesen, megfelelő nagyságú üveg,vagy porcelán tálkákra rakjuk szét. Hűtőszekrénybe tesszük. Most a cukorból másfél dl vízzel cukorszirupot főzünk és kihűtjük, majd hozzáadjuk egy egész citrom és egy egész narancs levét és egy kevés narancshéjat reszelünk bele finom tormareszelőn. Ezzel meglocsoljuk a narancsszeleteket, egyenletesen elosztjuk rajtuk. Végül az egészet megcsepegtetjük 1 dl narancs-vagy vanilia likörrel. Ekkor a narancssalátát néhány szem cseresznyekompóttal feldiszítjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük tálalásig. Mandulával megszórva adjuk az asztalra.
|