Gyümölcssaláta fagylalttal
2008.05.09. 12:49
Hozzávalók: 20 dkg friss cseresznye, kevés cukor, 20 dkg frisss eper jól megmosva, lecsurgatva, 4 dkg porcukor, kis cseresznyekompótlé, fél dl cointreau likör, 40 dkg vanilia és citromfagyi vegyesen, kevés cukrozott tejszínhab, babapiskóta, piskótaszelet,vagy ostya.
A salátát készíthetjük más gyümölcsfélével is és más fagylalttal kombinálva. Pl. eperfagylalt, málna és ribizliből készítve a gyümölcssalátát hozzá.
Elkészítése:
A friss cseresznyéből kevés cukorral kompótot főzünk. Jól lehűtjük, leszűrjük, kimagozva lecsepegtetjük. A friss epret kis tálkákba tesszük, porcukorral és egy kis cseresznye-kompótlével meglocsoljuk és fél dl cointreau likörrel megcsepegtetjük. Hűtőszekrénybe helyezzük, legalább egy órára tálalás előtt. Ekkor a vanilia és citromfagylaltot vegyesen 4 db öblös kis üveg tálkába vagy megfelelő nagyságú talpas pohárba helyezzük és egyenletesen elosztjuk. A fagylaltot házilag és készíthetjük, vagy cukrászdából frissen vehetjük. Tetejére egyenletesen elosztjuk a gyümölcssalátát és ízlés szerint egy-egy kevés cukrozott tejszínhabbal díszítjük a tetejét. Külön tálkán babapiskótát, piskótaszeletet, vagy egyszerű fagylaltostyát adunk hozzá. Gyorsan tálaljuk, hogy a fagylalt ne olvadjon el alatta.
|