Sárgadinnye málnával és ananásszal
2008.05.09. 12:59
Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 40 dkg jól megmosott ée leszűrt, lecsepegtetett friss málna, fél doboz ananászkonzerv leszűrve, kisebb szeletkékre aprítva, 10 dkg porcukor, fél dl cointreau, vagy vanilialikör, babapiskóta, vagy üres piskótaszelet.
Ugyanezt készíthetjük eperrel és ribizlivel is.
Elkészítése:
A két szép sárgadinnyét keresztbe kettévágjuk és kanállal kiszedjük belőle a magot és magházat. Ezután ugyancsak kanállal kivágjuk a dinnye húsát is, de úgy, hogy annyi dinnye maradjon a héján, hogy tartása legyen, ha megtöltjük a gyümölcssalátával. Ügyeljünk arrra, hogy a dinnye héját ne sértsük fel, nehogy a gyümölcssaláta leve kifolyjon.
A kivájt fél dinnyéket hűtőszekrénybe tesszük.
Ezután a sárgadinnye húsát kisebb szeletkékre vágjuk össze és porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük. Hozzátesszük a friss málnát és az ananászkonzervet kisebb szeletkékre aprítva. Megszórjuk porcukorral, meglocsoljuk a likörrel, egy dl ananászkompót levével és óvatosan összekeverve, egyenletesen elosztjuk a négy fél sárgadinnyében.
Tálalás előtt egy órával hűtőszekrénybe tesszük és babapiskótát, vagy üres piskótaszeletet adunk hozzá.
|