Gyümölcssaláta pohárban másképpen
2008.05.09. 13:12
Hozzávalók: 4 db öblösebb talpas pohár, 10 dkg kockára vágott alma citrommal bedörzsölve előzőleg, 10 dkg kockára vágott körte előzőleg citrommal bedörzsölve, 10 dkg cseresznyebefőtt kimagozva, 10 dkg meggybefőtt kimagozva, fél kg-os ananászkonzerv leszűrve és kockára vágva, 10 dkg porcukor, egy egész citrom megszűrt leve, badacsonyi bor - Kéknyelű -, kevés vágott mandula.
Elkészítése:
A kockára vágott almát és körtét, a kimagozott cseresznye és meggybefőttet, az ananászkonzervet kockára vágva keverőtálba tesszük. Megszórjuk a porcukorral, egy egész citrom megszűrt levét rácsavarjuk és megöntözzük 3-4 kanál ananászkompótlével. Óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze, majd egyenletesen elosztjuk a poharakba levével együtt. Most annyi badacsonyi bort öntünk reá, hogy a gyümölcsöt éppen elfedje és két órára hűtőszekrénybe tesszük. Jéghidegen tálaljuk, tetejét mandulával megszórva.
|