Tejszínhabos gyümölcssaláta fagylaltal
2008.05.09. 13:35
Hozzávalók: 20 dkg málna jól megmosva, szitán lecsurgatva, 1/2 kg őszibarack kimagozva, jól megmosva, feldarabolva, kevés porcukor, fél dl cointreau likör, vaniliafagylalt, citromfagylalt, 2 dl tejszínhab cukrozva, 2 db kisebb kockára vágott, aprított fagylaltostya.
Elkészítése:
A málnát és barackor keverőtálba tesszük, megcukrozzuk kissé, megöntözzük a likörrel, összekeverjük, tálalás előtt egy órával hűtőszekrénybe tesszük. Közvetlen tálalás előtt talpas poharakat félig megtöltjük vaniliafagylalttal, rárakjuk a gyümölcsöket, erre pedig citromfagylaltot teszünk úgy, hogy a poharak majdnem tele legyenek. Tetejére elosztunk 2 dl tejszínhabot jól megcukrozva és megszórjuk az aprított ostyával. Azonnal asztalra adjuk, hogy a fagylalt ne olvadjon el benne.
|