Gyümölcssaláta narancsba töltve
2008.05.09. 14:05
Hozzávalók: 4 db szép narancs, 2 db banán, fél kg-os ananászkonzerv, kis üveg meggybefőtt, 10 dkg porcukor, fél dl rum, 1 egész citrom leve, 2-3 dkg vágott mandula, babapiskóta.
Elkészítése:
A 4 db narancsot keresztbe kettévágjuk és egy kis késsel óvatosan körülvágva kiemeljük a gyümölcsöt a héjából úgy, hogy ne sértsük fel a héját, hogy mintegy csészébe, a gyümölcssaláta betölthető legyen. Néhány szép szeletet a narancsból visszahagyunk a díszítéshez, a többit pedig éles késsel kis szeletkékre vágjuk. Porcelán vagy zománcozott keverőtálba tesszük. Hozzátesszük azt a narancslevet is, amit a gyümölcs vágás közben kienged. Most a banánokat meghámozzuk és ugyanúgy összevágjuk, mint a narancsot és hozzátesszük. Ezután fél kg-os ananászkonzervet leszűrjük, levét jól lecsepegtetjük és ugyancsak kis darabokra aprítva hozzátesszük a gyümölcssalátához. Végül kis üveg meggybefőttet kimagozva ugyancsak hozzátesszük a gyümölcshöz. Megszórjuk a porcukorral, meglocsoljuk rummal, kevés ananászlével és a citrom levével. Óvatosan összekeverjük műanyag salátakeverő kanállal, villával, s egyenletesen elosztjuk a fél narancsokba.
A levet is egyenlően elosztjuk rajta, tetejét díszíthetjük egy-két szép narancsszelettel, egy-két szem meggykompóttal és ízlés szerint vágott mandulával.
Hűtőszekrénybe tesszük két órára, hogy jó hideg legyen. Talpas pohárban, vagy kis üveg tálkában adjuk asztalra és babapiskótát teszünk mellé külön tálkán.
|