Töltött sárgadinnye gyümölcssalátával
2008.05.09. 14:13
Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 30 dkg kimagozott és feldarabolt őszibarack, fél kg-os doboz konzerv ananász leszűrve, feldarabolva, 10 dkg porcukor, 1 egész citrom leszűrt leve, fél dl rum, ananászkompótlé, fagylaltostya.
Elkészítése:
A két szép sárgadinnyét keresztben kettévágjuk, magvait, magházát kiszedjük. Ugyancsak kanállal kivágjuk a dinnyét is, úgy, hogy csak annyi maradjon benne, hogy betölthető legyen. A dinnyét kisebb szeletkékre vágjuk össze, hozzátesszük a kimagozott és feldarabolt őszibarackot és a konzerv ananászt feldarabolva. Megszórjuk porcukorral, meglocsoljuk citromlével és fél dl rummal és két-három evőkanálnyi ananászkompótlével, óvatosan összekeverve elosztjuk a fél dinnyékbe és két órára hűtőszekrénybe tesszük. Fagylaltostyával tálaljuk.
|