Vegyes gyümölcssaláta tejszínhabbal
2008.05.09. 14:17
Fél kg ananászkonzerv leszűrve, kisebb szeletekre vágva, 3 db banán meghámozva, kisebb szeletekre vágva, 30 dkg kimagozott meggykompót, 10 dkg porcukor, fél dl rum, fél l cukrozott tejszínhab, egy szelet csokoládé.
Elkészítése:
Az ananászkonzervet összekeverjük keverőtálban a banánnal és a meggykompóttal, a porcukorral és a rummal. Óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze, majd egyenletesen elosztjuk talpas poharakban úgy, hogy csak a 3/4 részét töltse meg.
Erre fél liter tejszínt megcukrozva osztunk el, tetejét néhány szem meggykompóttal díszítjük és hűtőszekrénybe tesszük. Jéghidegen adjuk asztalra, előzőleg egy szelet csokoládét reszelve reá.
|