Sokízű gyümölcssaláta
2008.05.09. 14:22
Hozzávalók:
2 db borízű alma, 2 db szép, nagy körte, 20 dkg kimagozott cseresznyebefőtt, 20 dkg sárgabarackbefőtt, 20 dkg édes szőlő, 20 dkg ananászkonzerv, 10 dkg porcukor, 1 citrom leszűrt leve, fél dl rum, 3-4 dkg vágott mandula.
Elkészítése:
A borízű almákat és a körtéket meghámozzuk. Magvait, magházukat eltávolítjuk. A gyümölcsöket citrommal bedörzsöljük és kisebb darabokra vágva porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük. Hozzátesszük a cseresznyebefőttet és a sárgabarackbefőttet, valamint az édes szőlőt, majd a kis szeletekre vágott ananászkonzervet, a porcukorrral megszórjuk, meglocsoljuk a citrom levével, fél dl rummal, egy dl ananászkonzervvel. Óvatosan összekeverjük és üveg tálkákba helyezve hűtőszekrénybe tesszük egy órára. Tálalás előtt megszórjuk 3-4 dkg vágott mandulával.
|