Banán lángolón
2008.05.09. 14:27
Hozzávalók:
4 db banán, kevés vaj, kevés porcukor, 1 db narancs szűrt leve, egy kis pohárka erős rum - több, mint fél dl -.
Elkészítése:
A banánokat meghámozzuk és hosszában kettévágjuk. Egy megfelelő méretű tűzálló tálat - alacsony szélűt -, vagy egy zománcozott serpenyőt vékonyan megvajazunk és szétrakjuk a félbevágott banánokat. Gyengén megrukrozzuk és 1 db narancs megszűrt levével megöntözzük. Ekkor középmeleg sütőbe tesszük, 4-5 percig pároljuk benne a banánt, míg kissé megpuhul és jól átmelegszik. Közben egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala egyformán puhuljon meg.
Ezalatt egy kis pohárka erős rumot meglangyosítunk. A tálalás pillanatában ezt ráöntjük a banánra és meggyújtva, lángolón adjuk asztalra.
|