Mandulával töltött szilva csokoládéval
2008.05.09. 18:11
Hozzávalók:
40 dkg szép nagyszemű aszalt szilva, vörös bor, 8 dkg cukor, 1 szem szegfűszeg, csipenyi fahéj, 1-1 db mandula minden szem szilvához, reszelt csokoládé.
Elkészítése:
Az aszalt szilvákat jól megmosva zománcozott lábasba tesszük és annyi vörös bort öntünk reá, hogy éppen csak ellepje.8 dkg cukrot, a szegfűszeget és fahéjat teszünk reá és addig főzzük lassú tüzön fedő alatt, mg a levét teljesen elfövi. Ekkor levesszük a tűzről és teljesen lehűtjük, szitán lecsurgatjuk, a magot kiszedjük belőle és 1-1 db megtisztított mandulát teszünk minden szilvába a mag helyett. Jól összenyomkodjuk és darabonként reszelt csokoládéban forgatjuk meg. Üveg tálra rakva hűtőszekrénybe tesszük és egy fél óra múlva tálaljuk.
|