Citrancs (grapefruit) és narancs - tejszínhabbal
2008.05.09. 18:16
Hozzávalók:
4 db grapefruit, 4 db narancs, fél citrom szűrt leve, 12 dkg porcukor, 3 dl tejszín 5 dkg porcukorral felverve, reszelt narancshéj, vágott ostya a tetejére.
Elkészítése:
3 db grapefruitot és 3 db narancsot meghámozunk és szeletekre vágva alacsony szélű üvegtálon szétrakunk. Rácsavarjuk 1 kisebb grapefruit és narancs megszűrt levét és egy fél citrom levét. Megszórjuk a porcukorral és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
Közben 3 dl tejszínt habbá verünk 5 dkg porcukorral és egy kevés reszelt narancshéjat habverővel elkeverünk benne és ezt egyenletesen elosztjuk a gyümölcsön és így tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk kis darabokra vágott ostyával.
|