Piskótával rakott gyümölcs - tejszínhabbal
2008.05.09. 18:24
Hozzávalók:
1/2 kg málna, vagy eper, egy piskótalap, 1 dl cointreau likör, 10 dkg gyümölcslé átpasszírozva - eper, vagy málna -, fél l tejszínhat 10 dkg porcukorral, vágott mandula szóráshoz.
Készíthetjük vegyesen málnával és eperrel is.
Elkészítés: Piskótát sütünk - vagy készen veszünk - az alábbiakból:
3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt.
A málnát, vagy epret megmossuk, szitán jól lecsurgatjuk. Közben a piskótalapból 2x2 cm-es kockákat vágunk ki.
Most egy külön tálkába tesszük a likört, hozzátesszük a málnából, vagy eperből passzírozott 10 dkg gyümölcslevet átpasszírozva.
Fél liter tejszínt habbá verünk és a porcukrot elkeverjük benne.
Ezután a következőképpen rakjuk talpas poharakba: a poharak aljára egy sor gyümölcsöt teszünk. Erre egy sor likörbe mártott piskótát rakunk, majd egy sor tejszínhabbal borítjuk be. Erre ismét egy sor gyümölcs jön, majd egy sor likörbe mártott piskóta, erre ismételten tejszínhab. Még egyszer megismételjük úgy, hogy a tetején tejszínhab legyen, ezt minden poháron néhány szem gyümölccsel díszítjük és fél órára hűtőszekrénybe téve azonnal tálaljuk. Tetejét egy kis vágott mandulával szórjuk meg.
|