Sült alma
2008.05.09. 18:29
Hozzávalók:
8 db középnagyságú alma, kevés vaj, 5-6 dkg mazsolaszőlő, fél dl rum, barakckdzsem 8x1 kávéskanálnyi, vaniliás porcukor.
Elkészítése:
Az almákat jól megmossuk és karalábévájóval vagy egy éles kiskanállal kivágjuk a magházát úgy, hogy az alja sértetlen maradjon. Most az almákat vékonyan megvajazott serpenyőbe tesszük, belsejükben egyenletesen elosztjuk a mazsolaszőlőt, fél dl rummal megöntözzük és mindegyikbe egy kávéskanálnyi barackdzsemet teszünk. Hegyes késsel körös-körül néhány helyen megszúrkáljuk az almákat és középmeleg sütőben 12-13 perc alatt megsütjük. Vaniliás porcukorral megszórva adjuk asztalra. Mazsolaszőlő helyett gorombára vágott diót is tehetünk az almákba, ekkor a rumot elhagyhatjuk belőle.
|