Tejfeles meggy
2008.05.09. 18:34
Hozzávalók:
80 dkg meggy, nagyszemű, ún. pándi meggy a legjobb ehhez. 2 dl friss tejfel, 15 dkg porcukor, gorombára vágott dió, ostya, vagy üres piskóta.
Elkészítése:
A meggyet bő, forrásban lévő vízbe mártjuk, szűrőbe téve és 1-2 percig hagyjuk benne éppen csak, hogy egyet forrjon.
Ekkor kivesszük, hideg vizzel leöblítjük és szitán lecsurgatva teljesen kihűtjük, majd a magot eltávolítjuk belőle.
Közben egy porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük a tejfelt, hozzátéve a cukrot habverővel simára keverjük. Ebbe óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a meggyet és talpas poharakba vagy kis kompótos üvegtálakba rkta hűtőszekrénybe tesszük. Jól lehűtve tálaljuk, tetetjét egy kevés gorombára vágott dióval megszórva. Ostyát, vagy üres piskótát adunk hozzá tálaláskor.
|