Töltött őszibarack eperrel
2008.05.09. 18:39
Hozzávalók:
8 db szép nagy magvaváló őszibarack, kevés cukor, 30 dkg szép nagyszemű eper, porcukor a szórásához, 1/2 dl meggylikör, 3 dkg vágott mandula, 2 dl tejszín 5 dkg porcukorral.
Elkészítése:
Az őszibarackokat jól megmossuk és kimagozzuk. Úgy rakjuk be üveg tálkákba, hogy az ürege felfelé legyen. Gyengén megcukrozzuk.
Most a nagyszemű epret jól megmossuk és szitán lecsurgatjuk, majd félbevágva betöltjük vele egyenletesen elosztva a fél barackokat. Megszórjuk porcukorral és meglocsoljuk meggylikörrel, majd megszórjuk mandulával.
Fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a tejszínből a porcukorral habot verünk, ezzel felspriccelve díszítjük a töltött barackokat és így adjuk asztalra.
|