Tejszínhabos banánszeletek
2008.05.09. 18:44
Hozzávalók:
4 db szép banán, 20 dkg málnadzsem, kis pohárka rum - kb. 1/1 dl -, 3-4 dkg mandula, 3 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 1 szelet csokoládé, babapiskóta.
Elkészítése:
A banánokat meghámozzuk és hosszában kettévágva széles, lapos üvegtálra helyezzük egymás mellé. Most a málnadzsemet egy kis pohárka rummal habverővel simára keverjük és egyenletesen elosztva rákenjük a fél banánokra. Ezt megszórjuk vékonyra vágott mandulával és hűtőszekrénybe tesszük egy órára.
Közben a tejszínt habbá verjük, elkeverjük benne a porcukrot és tálaláskor elosztjuk a banánokon, feldíszítve vele a tetejüket. Végül egy szelet csokoládét reszelünk rá és babapiskótát adva mellé tálaljuk fel.
|