Hideg gyümölcsrizs pohárban
2008.05.09. 20:06
Hozzávalók:
12 dkg rizs, 4 dl tej, 15 dkg cukor, 2 dl tejszín, 30 dkg gyümölcs, 1/2 dl málnaszörp
Elkészítése:
A rizst a tejben 10 dkg cukorral puhára főzzük. Ha megfőtt, tiszta edénybe tesszük át, szétterítjük és teljesen lehűtjük. Közben a gyümölcsöt kisebb, egyenletes darabokra vágjuk és belekeverjük a kihűlt rizsbe.
Igényben friss gyümölcsből főzött kompóttal, vagy pedig konzervbefőttel díszíthetjük. Legjobbak hozzá a lédús, de nem túl puha húsú gyümölcsök, mint például az alma, a körte, a cseresznye, a meggy. Közben a tejszínhabot jó keményre felverjük, porcukorral ízesítjük és lazán, óvatosan, hogy ne törjön össze, a gyümölcsrizshez keverjük. A megkevert gyümölcsrizs könnyű, habszerű, megfelelően lédús legyen, a rizsszemek szétesők legenek benne és a gyümölcsök ne folyjanak szét. A gyümölcs és a rizs arányosan elosztva legyen benne. Ezután talpas poharakban egyenletesen elosztjuk, etejét elsimítjuk és hűtőszekrényben dermesztjük.
|