Töltött burgonya
2008.05.10. 09:15
Hozzávalók:
2 db nagyob bugonya, 14 dkg darált sertéshús, 1 dkg vöröshagyma reszelve, 1/4 zsemle, 1/2 tojás, 1,5 dkg búzakorpa, 1 teáskanál olaj, 2 dkg reszelt sajt, 5 g só, 1/4 g törött bors, 1/8 majoranna, 1 csak vágott petrezselyem zöldje.
Elkészítése:
A burgonyákat megtisztítjuk, bő vízben megmossuk, kivájjuk, kissé besózva beletöltjük az ízesített vagdalthús masszát, melybe az étkezési búzakorpát is beledolgoztuk. Olajozott kis tűzálló tálba téve, sütőben megsütjük. Amikor már félig puha, tegyük mellé a kivájt, megsózott burgonya darabkákat.
Tálalás előtt szórjuk meg reszelt sajttal és néhány percre tegyük vissza a sütőbe, Friss saláta illik hozzá.
|