Almáslepény
2008.05.10. 09:23
Hozzávalók:
12 dkg finomliszt, 3 dkg búzakorpa, 8 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 db tojás, 2 dkg tejföl, 1/4 sütőpor, 1/4 citrom reszelt héja.
Töltelék:
25 dkg tisztított alma, 2 dkg kristálycukor, 2,5 dkg búzakorpa, fahéj
Elkészítés:
A tésztához felsorolt anyagokból omlós tésztát készítünk. A búzakorpát a liszttel együtt használjuk fel, a tojásnak csak a sárgáját. A tésztát két részre osztjuk. Egyik felével kibélelünk egy kisméretű tepsit és középhőmérsékletű sütőben félig megsütjük. Egyenletesen rászórva a búzakorpával kevert, cukorral és fahéjjal ízesített reszelt almát, majd betakarjuk a maradék tésztával.
Tojásfehérjével megkenjük, majd fordított evővillával hosszában-keresztben egész gyengéden megrácsozzuk és készre sütjük, kb. 20-25 percig.
|